forex trading logo

Címlap DÖK
DÖK PDF Nyomtatás E-mail

 

A DÖK munkájáról

Iskolánk Diákönkormányzatának munkájában a felső- és a gimnáziumi tagozatos tanulók vesznek részt, akiket a DÖK-gyűléseken, megbeszéléseken osztályonként két-két fő képvisel. A diákok számos tanórán kívüli tevékenységének, valamint iskolai, iskolán kívüli programjának megszervezésében, illetve kerületi rendezvények koordinálásban egy-egy tanár segít a két tagozatot. A DÖK alapfeladata a diákjogok és –kötelességek tisztázása, ezen kívül a folyamatos közvetítés, illetve az információk gördülékeny áramlásának biztosítása a diákok és a tanárok, valamint az iskola vezetése között.

Számos iskolai és iskolán kívüli rendezvény is a DÖK szervezésében vagy közreműködésével jön létre: a Vörösmarty nap, a farsangi forgatag, a gyereknap, a Havanna napok, ill. a Kerületi diákhét eseményei, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Intézményünk névadójának tiszteletére rendezzük meg minden évben december 1-jén a Vörösmarty napot, amely a Diákönkormányzaton keresztül az összes tanulót megmozgatja: a gyerekek csapatokat alakítva oldják meg a játékos feladatok sorát, amelyek általában egy központi témát (Európai Unió, 50 éves évforduló, természetvédelem, tudósok, sport) dolgoznak fel. Ezen a napon zajlanak le az iskolai sportbajnokság döntői és a tanár-diák sportmérkőzések is.

A farsang és a gyereknap programjainak kialakítása során a gyerekek igényei kerülnek a középpontba: immár sokéves hagyomány az osztályok közötti főzőverseny, a táncház, a jelenlegi és volt diákjaink fellépése (művészi torna, ritmikus sportgimnasztika, ének). A tavalyi évtől pedig a végzősökre gondolva valósítjuk meg a szakmai napot, amely során különleges szakmák jeles képviselői beszélgetnek a fiatalokkal, ezzel is segítve a számukra legmegfelelőbb továbbtanulási irány megtalálásában.

Intézményünk és azon belül a Diákönkormányzat szoros kapcsolatot ápol a 18. kerületi önkormányzattal: iskolánk rendezvényeinek rendszeres vendége Pestszentlőrinc oktatásért felelős alpolgármestere, diákjaink pedig bepillantást nyerhetnek az önkormányzati rendszer működésébe.

A DÖK rendezvényein rendszeresen részt vevő tanulók számára év végén jutalomkirándulást szervezünk.

Dobai Eszter és Boros Erika

 

 

alt

Adományok a DÖK karácsonyi adománygyűjtési akcióján

 

 

 

Ökoiskola cím

okoiskola-logo

Aktuális pályázatok
2015 Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium