BUDAPEST XVIII. KERÜLETI VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÉNEK-ZENEI NYELVI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

Könyvtár

 

A Vörösmarty iskola új könyvtárát 2008 decemberében vehettük át. A szépen kialakított, 60 négyzetméteres iskolai könyvtár közel 10 000 kötetes állománya a 6-20 éves korú diákok igényeihez igazodik. Az olvasóterem alkalmas osztályok fogadására, filmvetítésre, délutáni foglalkozások tartására. A kutatószobában audio-, video- és számítógépes munkaasztalok állnak a diákok és a tanárok rendelkezésére.

A könyvtár szolgáltatásait az iskola minden tanulója és dolgozója ingyenesen igénybe veheti. A könyvtár lehetőséget biztosít helyben használatra és kölcsönzésre is. A kézikönyvtár kötetei, a helytörténeti és iskolatörténeti állomány, valamint az audiovizuális dokumentumok csak helyben használhatók.

A könyvtárban - szűkösen ugyan, de - lehetőség van könyvtárhasználati órák és szakórák tartására. Délutánonként a kisebbeket mesesarok várja. Rendszeresen tartunk kézműves foglalkozásokat, filmvetítéseket, meseolvasást. Évente néhány alkalommal könyv csere-berét hirdetünk, ilyenkor gazdára lelnek a kallódó könyvek.

Az elmúlt tanévben első alkalommal hirdetettük meg az iskolai vers- és prózaíró pályázatot, amely nagyon népszerű lett a gyerekek körében, és kellemes meglepetéseket tartogatott nekünk, tanároknak!

 

A könyvtárból kölcsönözhető tankönyvek jegyzéke

Ajánlott és kötelező olvasmányok jegyzéke

 

Nyitvatartás: 

hétfő, kedd, szerda: 13:40-16:00 

péntek: 13:40-15:00

 

Könyvtárostanár: Ábrahám Erika

Telefon: +3612915312 / 315. mellék

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.